Wie zijn wij?

Begonnen als Drumband “Door Eensgezindheid Zuilichem” op 9 september 1961. Zo begint de geschiedenis van wat nu Drum- & Streetband Zuilichem heet.

In 1987 sloot – op veler verzoek – een trompetterkorps zich aan bij de drumband. Dit vrolijke muzikale geheel bestond nu uit een drumband, majoretten en trompetten. We verzorgden de mooiste optredens in binnen- en buitenland. In 1990 bestond “Door Eensgezindheid Zuilichem” maar liefst uit 65 leden.

In 1993 ging de band verder onder een nieuwe naam, de geboorte van Drum- & Streetband Zuilichem. Sindsdien bestaat ons altijd nog vrolijke en muzikale geheel uit 35 leden. Stuk voor stuk enthousiaste en toegewijde muzikanten.

Hoewel ons ledenaantal misschien iets is afgenomen, is de vraag naar onze muzikale begeleiding nog altijd groot. Per jaar zijn we gemiddeld meer dan 25 keer te zien, zowel in de directe omgeving als verder weg. Zo zijn we van de partij bij vele avondvierdaagsen en lampionnenoptochten van Poederoijen tot Nijmegen. Daarnaast stellen we onze instrumenten beschikbaar aan de pietenband van Sinterklaas.

Helaas zijn we sinds september 2023 gestopt en is de vereniging opgeheven.

 

De band

Repetitie & leiding
De repetitieavonden van de Drum- & Streetband Zuilichem zijn op donderdagavond in Dorpshuis “Den Ham” te Zuilichem van 20.00u tot 22.00u. Van 19.00u tot 20.00u wordt er drumles gegeven. De Drum- & Streetband Zuilichem staat onder leiding van Geo Kanselaar uit Zaltbommel. Geo is dirigent en instructeur en heeft de algehele leiding over het korps.

Deel je onze muzikale passie, lijkt het je leuk om mee te drummen, of wil je gewoon genieten van een gezellige avond muziek? Kom een keer langs!

Voor meer informatie of boekingen:

Bestuur D&S Zuilichem

p/a Burchtstraat 14

5305 BJ Zuilichem

denszuilichem@gmail.com

+31 6 10225841 (Machiel den Otter)